“Ένα ανατρεπτικό βιβλίο γεμάτο πάθος, ένταση και μυστήριο, που προκαλεί τον αναγνώστη να σκεφτεί, να αισθανθεί…” της Νεκταρίας Βαρσαμή-Πουλτσίδη

«Όπου εσύ και εγώ» και πρώτη σκέψη: τι εξαιρετικός τίτλος! Το νέο βιβλίο της Θεώνης Μπριλή ενσωματώνει στοιχεία ρομαντισμού με μια δυνατή υπόθεση που αγγίζει βαθιά την ανθρώπινη ψυχολογία και τις σχέσεις.

Η Όλγα, μοναχοκόρη αστυνομικού και μεγαλωμένη σε ένα προστατευμένο περιβάλλον, βιώνει μια ανατροπή στη ζωή της με την έλευση του Σέργιου, ενός θρασύ και παράτολμου άνδρα, φαινομενικά τυχαία. Η σχέση τους ανοίγει την πόρτα σε ένα παρελθόν γεμάτο μυστικά και αλήθειες θαμμένες σε διαφορετικούς κόσμους, από την Κρήτη ως τη Γενεύη, ξετυλίγοντας μια οικογενειακή τραγωδία που σημάδεψε τις ζωές πολλών ανθρώπων και συνδέει τα πεπρωμένα των ηρώων της, της Όλγας και του Σέργιου.

Tο σκοτάδι και το φως συναντιούνται, το μεν μιας θαμμένης αλλά όχι ξεχασμένης βεντέτας, το δε μιας αγάπης που τολμά να ανθίσει. Όμως στη μάχη αγάπης και μίσους, εκτός από νικητές και ηττημένοι, υπάρχουν κι εκείνοι που κατάφεραν έστω και την ύστατη στιγμή να λυτρωθούν.
Μέσα από τις σελίδες της, η κυρία Μπριλή εξερευνά τις διαστάσεις της αγάπης, της απώλειας και της αναζήτησης ταυτότητας, συνδυάζοντας με εξαιρετική δεξιοτεχνία τον ρεαλισμό με τον συμβολισμό. Ο τρόπος γραφής της χαρακτηρίζεται από μια ιδιαίτερη ευαισθησία και μια ασυνήθιστη ικανότητα να αποδίδει με λεπτομέρεια τις εσωτερικές διεργασίες των χαρακτήρων της.

Η χρήση ποιητικής γλώσσας και η επιλογή να παρουσιάσει τις σκέψεις και τις συναισθηματικές καταστάσεις των πρωταγωνιστών μέσα από έναν πλούτο εικόνων και συμβολισμών, ενισχύουν την αίσθηση της βύθισης στον εσωτερικό κόσμο τους. Η ικανότητα της συγγραφέως να διεισδύει στις πιο σκοτεινές γωνιές της ψυχής και να φωτίζει τις αδυναμίες και τις φιλοδοξίες των χαρακτήρων της με ευαισθησία και σεβασμό είναι ένα από τα στοιχεία που κάνουν το έργο αυτό να ξεχωρίζει. Παράλληλα, δεν αποφεύγει να αναλύσει και να παρουσιάσει τις κοινωνικοπολιτικές διαστάσεις που επηρεάζουν τις σχέσεις και τις ταυτότητες των χαρακτήρων, προσφέροντας έτσι μια πλουραλιστική και πολυεπίπεδη ματιά στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία.

Συνολικά, το «Όπου εσύ και εγώ» είναι ένα ανατρεπτικό βιβλίο γεμάτο πάθος, ένταση και μυστήριο, που προκαλεί τον αναγνώστη να σκεφτεί, να αισθανθεί. Η ιστορία του αποτελεί έναν καθρέφτη στις προσωπικές αναζητήσεις του καθένα για αγάπη, βαθύτερες αλήθειες και λύτρωση.

Νεκταρία Βαρσαμή-Πουλτσίδη

Όπου εσύ και εγώ – Θεώνη Μπριλή – Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών (thematofylakes.gr)

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *