Θα καταφέρουν οι ήρωες να βρουν τη λύτρωση; της Μάγδας Μπάσιου

Όπου εσύ και εγώ. Εγώ θα είμαι η ελπίδα σου και εσύ η δική μου για να μην χαθείς ποτέ

Στο νέο της βιβλίο η αγαπημένη συγγραφέας Θεώνη Μπριλή παραδίδει στο αναγνωστικό κοινό ένα μυθιστόρημα αισθηματικό με κοινωνικά στοιχεία βασισμένο στις πολυκύμαντες ανθρώπινες σχέσεις και την αλήθεια. Την αλήθεια, η οποία πολλές φορές μπορεί να αποδειχθεί οδυνηρή και σκληρή και άλλες φορές ένας φάρος φωτεινός, ικανός να φωτίσει τα σκοτάδια της ανθρώπινης ύπαρξης, όπως θα δούμε και στην οικεία ιστορία.

Η Όλγα, η πρωταγωνίστρια του μυθιστορήματος ζει μια ήρεμη ζωή στην Ελβετία, διατηρώντας μια φημισμένη πραλινερί με μεγάλη επιτυχία. Δίπλα της, πιστή φίλη και βοηθός, η γλυκιά Ζακλίν, η οποία την συμβουλεύει κατάλληλα τόσο στο κομμάτι της εργασίας, όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Τη φαινομενικά ήρεμη ζωή της πρωταγωνίστριας έρχεται να ταράξει μια ληστεία στο κατάστημά της, η οποία με τη σειρά της φέρνει στην επιφάνεια καλά κρυμμένα μυστικά, άγνωστα πρόσωπα, αστοχίες του παρελθόντος. Τίποτε δεν θα είναι το ίδιο πια. Μια ξεχασμένη βεντέτα αναδύεται στην επιφάνεια και η ζωή όλων ανατρέπεται. Ο αναγνώστης μεταφέρεται από τη Γενεύη στην Αθήνα και από την Αθήνα στα ορεινά χωριά της Κρήτης μέσα από τις συνεχείς και αλλεπάλληλες εξελίξεις, οι οποίες φέρνουν τα πάνω-κάτω στη ζωή και των υπόλοιπων ηρώων του βιβλίου. Και όλα αυτά μέσα από ένα ανελέητο ανθρωποκυνηγητό και ένα σχέδιο δράσης που είτε θα φέρει το τέλος είτε τη λύτρωση.

Η γραφή της συγγραφέως είναι ομαλή και αβίαστη, ενώ ενδιαφέρουσα είναι η δημιουργία χαρακτήρων δυναμικών και αποφασιστικών, οι οποίοι ξέρουν να ζουν μέσα από τα σφάλματά τους, τις αδυναμίες τους και τις προσωπικές τους πεποιθήσεις. Είναι γεγονός πως κάποιους ήρωες τους νιώθεις πιο οικείους, ενώ άλλους τους μισείς από τα βάθη της ψυχής σου. Προσωπικότητες τόσο διαφορετικές μεταξύ τους, που η σύγκρουση μεταξύ τους είναι αναπόφευκτη. Τέλος, η προσθήκη αστυνομικής χροιάς στο μυθιστόρημα ενισχύει την έντασή του και προσδίδει αγωνία και ένταση στον αναγνώστη αναφορικά με την έκβαση της υπόθεσης.

Θα καταφέρουν οι ήρωες να βρουν τη λύτρωση; Θα συγχωρέσουν τα δεινά του παρελθόντος; Η απάντηση στις σελίδες του νέου συγκινητικού μυθιστορήματος “Όπου εσύ και εγώ”…

Μάγδα Μπάσιου

Βιβλιοάποψη: “Όπου εσύ και εγώ” – ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ (vivliosimeia.blogspot.com)

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *