“Αγάπη… Δώστε την απλόχερα, δεχτείτε την χωρίς αναστολές και αφήστε την να κατακλύσει κάθε πόσο της ψυχής σας…” της Κατερίνα Σιδέρη

Στο μαγικό ταξίδι στον έρωτα και την αγάπη που θα μας προσφέρει το βιβλίο της Βάσως Γαλάνη, ένα ιδιαίτερο βιογραφικό της οποίας υπάρχει στο τέλος του άρθρου, κύριοι ήρωες της ιστορίας θα είναι η Δανάη και ο Πέτρος.

Η Δανάη έχει χάσει τους γονείς της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, είναι φιλόλογος, έχει κλείσει τον κύκλο μιας σχέσης και είναι μόνη. Στο πλευρό της έχει την καλή της φίλη Φανή, τον σύζυγο της τελευταίας Στάθη και τον επιστήθιο Σωκράτη, έναν παλιό συνάδελφο που ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη.  Ο Στάθης, θα σταθεί αφορμή για να αρχίσει να εργάζεται η Δανάη στην ίδια εταιρεία με εκείνον, μια εταιρεία που ασχολείται με τον οίνο και στο τιμόνι της είναι τα δύο αδέρφια ο Νίκος και ο Πέτρος.

Ο Πέτρος είναι ένας όμορφος άνδρας, επιρρεπής στο ωραίο φύλλο, έχει σχέση με την τρυφερή, όμορφη και εύθραυστη Άννα, επισκέπτεται τακτικά την Ελένη μια ζωντοχήρα στο νησί του, είναι φίλος από μικρά παιδιά με τον Στέλιο και πρόσφατα έγιναν και κουμπάροι, βαφτίζοντας τον μικρό Λευτέρη και επισφραγίζοντας έτσι τη φιλία τους, που παρά την μεταξύ τους αγάπη, ο Στέλιος τον κατσαδιάζει για τη συμπεριφορά του, με κάθε γενόμενη ευκαιρία.

Η Δανάη θα γνωριστεί με τον Πέτρο πριν εργαστεί στην εταιρεία του, θα υπάρξει μεταξύ τους άπλετη χημεία, αλλά οι αντιξοότητες και οι φραγμοί είναι τόσοι που δεν αφήνουν περιθώρια για να ευδοκιμήσει ο έρωτάς τους.

Η ευχή λίγο πριν σβήσουν τα κεράκια μιας τούρτας, μια βόλτα πλάι στη θάλασσα, η δεξίωση οινοπαραγωγών, το απροκάλυπτο ενδιαφέρον του Δημήτρη για τη Δανάη, ένα παρατεταμένο γλυκό φιλί, μια άβολη συνάντηση με τη ζηλιάρα Ελένη που κατέληξε σε φιάσκο και ένας ντετέκτιβ που απαθανατίζει στιγμές, ωθούν την αγωνία στα ύψη με τον αναγνώστη να αδημονεί για την εξέλιξη.

Η Δανάη είναι συναισθηματικά καταρρακωμένη μετά τον θάνατο των γονιών της και η όποια φόρτιση την κλονίζει. Ξέρει το σωστό και το λάθος μιας σχέσης, αλλά πολλές φορές είναι πάνω από τις δυνάμεις της να λειτουργήσει με γνώμονα τη λογική, ενόσω η καρδιά επιβάλλει τα δικά της δυναμικά θέλω.

Η ιστορία εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς, καταιγιστικά γεγονότα σε κατακλύζουν και προσπαθείς μέσα από την ανάγνωση να φτάσεις πιο γρήγορα σε συμπεράσματα που ικανοποιούν τις δικές σου προσδοκίες από το βιβλίο.

Εισχωρώντας βαθύτερα στις σελίδες του, μας περιμένει μια βόλτα στην όμορφη Θεσσαλονίκη, μια βραδινή απρόσμενη συνάντηση σε ένα εστιατόριο, ένα ταξιδάκι αναψυχής που δεν έγινε ποτέ με προορισμό τη θάλασσα, ένα σουρεαλιστικό σκηνικό στη μέση μιας πλατείας, μια βόλτα στο νησί συνοδεία με ένα νυχτερινό μπάνιο, αλλά και ένας οικογενειακός τσακωμός παρουσία πλούσιων κοσμητικών επιθέτων.

Όταν αβίαστα θα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα και θα βρεθούμε σε ένα παρόν που απέχει κάποια χρόνια από το παρελθόν, ένα κινητό τηλέφωνο θα σταθεί η αφορμή για την αποκάλυψη μιας συναισθηματικά μπερδεμένης αλήθειας. Ένας νέος ήρωας θα πάρει στα χέρια του τα ηνία της ιστορίας, ο Φώτης με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μια βροχή εξελίξεων.

Οι ξεχασμένες αλλά όχι επουλωμένες πληγές ανοίγουν ξανά και φέρνουν μαζί τους θύελλες αντιδράσεων εκατέρωθεν. Μια παραίτηση γεμάτη εκνευρισμό και ένταση, δύο δικηγόροι που ασχολούνται με τη νομική διευθέτηση του επικείμενου θέματος, μια βόλτα για τη Δανάη και τη διορατική Πελαγία που συνοδεύεται με ένα από ψυχής διάλογο και ένα ταξίδι στη χώρα των όμορφων αναμνήσεων, θα κλείσουν την αυλαία της ιστορίας με διθυραμβικές προϋποθέσεις…

Ένα γάργαρο βιβλίο ικανό να σε αναστατώσει, να σε ταξιδέψει όπως προείπα και να γαληνέψει τη ψυχή σου, γιατί είναι ξέχειλο από αγάπη σε πολλές μορφές της. Αδελφική αγάπη, φιλική αγάπη, αγάπη ανάμεσα σε συντρόφους, αγάπη ανάμεσα σε γονείς και παιδιά, αγάπη που δεν πρόλαβε να εκφραστεί, αγάπη γεμάτη πόθους ανεκπλήρωτους, αγάπη που εκβιάζει, αγάπη που διεκδικεί, αγάπη που σε γεμίζει όμορφα συναισθήματα, αγάπη που στο πέρασμά της αφήνει χαμόγελα…

Αγάπη φίλοι μου είναι το γιατρικό για όλα. Δώστε την απλόχερα, δεχτείτε την χωρίς αναστολές και αφήστε την να κατακλύσει κάθε πόσο της ψυχής σας, όπως έπραξε η Δανάη της ιστορίας μας…

Κατερίνα Σιδέρη

Μοναχά γιατί σ’ αγάπησα, της Βάσως Γαλάνη | τοβιβλίο.net (tovivlio.net)

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *