H Άννα Δραγάτση διάβασε το “Χρυσό Αίμα” του Θεόφιλου Γιαννόπουλου

Πρόκειται για ένα καθηλωτικό μυθιστόρημα περιπέτειας, μυστηρίου με σημαντικές ιστορικές αναφορές. Ο συγγραφέας έπειτα από “Το αγκάθινο στέμμα” μας ταξιδεύει στα άδυτα της αθέατης Πόλης.

Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκινούν όταν ο κεντρικός ήρωας, ο Άγγελος που είναι συγγραφέας, ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη μαζί με την Αλεξάνδρα, έπειτα από την επίμονη πρόσκληση του Κωνσταντίνου, βυζαντινολόγου. Η διαμονή του στη Πόλη θα πάρει μια αναπάντεχη τροπή και την ξεγνοιασιά του ταξιδιού θα αντικαταστήσει η αγωνία που δημιουργεί η απαγωγή της Αλεξάνδρας.

Ο Άγγελος με τον Κωνσταντίνο και μαζί με κάποιους συνοδοιπόρους που συναντούν αναζητούν το κλειδί που θα απελευθερώσει την φίλη τους. Οι απαγωγείς τους ζητούν το κλειδί της Αγιας- Σοφιάς.

Η απαγωγή της Αλεξάνδρας φέρνει στο φως πληροφορίες για τη δράση του τάγματος των μυστικών και των φρουρών του φωτός. Κατά την εξέλιξη της έρευνας, ο Άγγελος ανακαλύπτει άγνωστες πτυχές της ζωής ενός συγγενικού του προσώπου.

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου ο αναγνώστης ταξιδεύει στα Παλάτια των πηγών, τη Μονή του Μπαλουκλή, σε σκοτεινά τούνελ, υπόγειες στοές, ιστορικά μονοπάτια.

“Με τη βοήθεια των φακών διέκριναν πως μπροστά τους εκτεινόταν ένα σύντομο δρομάκι που στο τέλος του υπήρχαν μερικές κατηφορίσει σκάλες. Η γενική αίσθηση που τους είχε δημιουργηθεί ήταν πως απ’ τη στιγμή που δεν σημειώθηκε τίποτε δυσάρεστο μέχρι εκείνη την ώρα, λογικά δεν θα είχαν τίποτε να φοβηθούν για τη συνέχεια.”

Πάπυροι, μια χρυσή κορώνα, ο τάφος του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, μια ιδιότυπη σκακιέρα, ανάγλυφα, ψηφιδωτά, η σαρκοφάγος της βασίλισσας Σοφίας και ένα εγχάρακτο Χριστόγραμμα συνθέτουν το κάδρο της περιπέτειας.

Με κάθε νέο στοιχείο που ανακαλύπτουν σχετικά με την απαγωγή της Αλεξάνδρας, ο Άγγελος και ο Κωνσταντίνος συναντούν κινδύνους. Το γεγονός αυτό μαζί με τις συνεχείς και πολλές ανατροπές της υπόθεσης διατηρεί την αγωνία και το ενδιαφέρον του αναγνώστη αμείωτο από την πρώτη έως την τελευταία σελίδα.

Παράλληλα, οι ήρωες έρχονται αντιμέτωποι με πολύτιμα αντικείμενα που σχετίζονται με τα μεγαλύτερα μυστικά της ανθρωπότητας και της θρησκείας.

Μια ιστορία γεμάτη αγωνία, μια περιπέτεια με έντονα στοιχεία αστυνομικού μυθιστορήματος.
Οι γλαφυρές εικόνες που αποδίδονται με κινηματογραφικό τρόπο και η γρήγορη εξέλιξη της πλοκής δημιουργούν την αίσθηση στον αναγνώστη πως συμμετέχει στα γεγονότα της ιστορίας.

“Μια αλήθεια καλά κρυμμένη μες στους πιο απίστευτους θρύλους. Ένα λυτρωτικό κυνήγι ζωής και θανάτου στα άδυτα της αθέατης Πόλης. Στο μέρος που στα σπλάχνα του αναγεννιούνται όρκοι και προδοσίες, αυτοκρατορικά μυστικά και συνομωσίες.”

Άννα Δραγάτση

My.bookstories (mybookstoriesgr.blogspot.com) 

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *