Η Γεωργία Ρετετάκου γράφει για το βιβλίο «Το αγκάθινο στέμμα»

Ένα πρωτότυπο κυνήγι θησαυρού με αφετηρία την Θεσσαλονίκη και κεντρικό σημείο δράσης την Θράκη. Ο Άγγελος ένας συγγραφέας που βρίσκεται προδομένος από την έμπνευση του και ψάχνει διακαώς την σπίθα εκείνη που θα την πυροδοτήσει και πάλι.

Οι εξελίξεις από μόνες τους θα του δείξουν το μονοπάτι εκείνο που θα τον μπάσει για τα καλά σε μια περιπέτεια που ποτέ δεν μπορούσε να φανταστεί και να υπολογίσει. Ο Κωνσταντίνος παλιός φίλος του Άγγελου, Βυζαντινολόγος στο επάγγελμα έρχεται σε επαφή μαζί του και του αποκαλύπτει την ύπαρξη κάποιων παράξενων ευρημάτων σε μια εκκλησία στο χωριό Κομνηνά της Ξάνθης. Θα ζητήσει την βοήθεια του για να αποκαλύψουν αν αυτά τα ευρήματα έχουν κάποια βάση και οδηγούν κάπου. Ένα Χρυσό δαχτυλίδι, και ένα μισοκαμμένο βιβλίο θα γίνει ο οδηγός τους και η κατευθυντήρια δίοδος τους.

Είναι αλήθεια τα όσα υπάρχουν στο βιβλίο ή μήπως ακολουθούν μια λάθος πορεία που δεν έχει καμία αξία;

Η Θράκη ο τόπος που στρέφουν την αναζήτηση τους και τότε οι Πύλες της Ιστορίας ανοίγουν αργά και μεθοδικά, με επιμονή και προσήλωση…..για να φέρουν στο φως κάτι το συγκλονιστικό. Το μυστήριο ανακατεύεται με το υπερφυσικό και το αθέατο σε μια ιστορία που είναι γεμάτη από ανέλπιστα σημάδια που οδηγούν μέσα από συμπληγάδες στην ανακάλυψη μιας ξεχωριστής αλήθειας ξεχασμένης στους αιώνες. Ιστορικά και θρησκευτικά μυστικά βρίσκονται μπροστά τους, ανασκαφές και ανακαλύψεις νέων ευρημάτων αλλά και  εμπόδια που βάζουν σε κίνδυνο την ζωή τους. Κυνήγι και απρόοπτα στις σκοτεινές και άγνωστες κατακόμβες της Θράκης. Άγνωστες πτυχές της Βυζαντινής περιόδου έρχονται να προστεθούν και να προσδώσουν στο βιβλίο πληροφοριακό υλικό που δίνει στον αναγνώστη μια ανάσα γνώσης. Γρίφοι θρύλοι και μύθοι βάζουν τον αναγνώστη μέσα στην ουσία της ιστορίας και στα χνάρια των ηρώων, κάνοντας τον συμμέτοχο και κοινωνό στο παιχνίδι της αναζήτησης.Ταυτόχρονα ο τρόπος περιγραφής των τοπίων και των χώρων που είναι υπαρκτά σου δημιουργούν την ανάγκη και την διάθεση να τα επισκεφτείς και να τα γνωρίσεις από κοντά.  Ανασκαφές, ανακαλύψεις, μυστήριο,ανατροπές και αγωνία σε κάθε βήμα μιας κινηματογραφικής περιπέτειας που θα σας εκπλήξει με τον ρυθμό και την εξέλιξη της.

Μια περιπέτεια στα πρότυπα Indiana Jones. Τα λόγια είναι περιττά. Απλά απολαύστε το.

https://vivlionerga.blogspot.gr/2017/08/blog-post_24.html

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *