Η Άννα Πατέρα γράφει για το βιβλίο “Ήθελα μόνο να με αγαπήσεις” της Φανής Κεχαγιά

Αύγουστος του 2013.Ένα αγόρι και ένα κορίτσι, βρίσκουν ένα μπουκάλι ενώ κάνουν βουτιές στα καταγάλανα νερά του βόρειου Αιγαίου. Μέσα του κουβαλά τέσσερα φύλλα χαρτιού πυκνογραμμένα και το κουβάρι αρχίζει να ξετυλίγεται…..

Ντουμπρόβνικ 1787 Μαριζάνα – Ματέι.

Τον αγαπά από παιδί και όταν εκείνος διαλύει τον αρραβώνα που είχαν συμφωνήσει οι οικογένειες τους για να παντρευτεί την κοκκινομάλλα Λουκρετσία αποφασίζει να τον εκδικηθεί με τη βοήθεια μιας  μυστηριώδες γυναίκας που ζει σε μια σπηλιά….

Θεσσαλονίκη 2008 Ζωή-Μανούσος.

Εκείνος γνωστός ηθοποιός από την Κρήτη, εκείνη με καταγωγή από το Ντουμπρόβνικ θα ερωτευτούν με την πρώτη ματιά!!!Εμπόδιο όμως θα σταθούν η διάσημη ηθοποιός Μάνια, συνεργάτιδα και σύντροφος του Μανούσου και μια κατάρα που βαραίνει τις γυναίκες της οικογένειας της Ζωής.

Δύο ιστορίες αγάπης που ενώνονται…μαγικά!!!💗
Ωραία γραφή που ρέει αβίαστα και σε παρασέρνει σε μονοπάτια έρωτα, πάθους, αγάπης μα και μίσους… Ξεχωριστή ανάλυση του χαρακτήρα εκτός των πρωταγωνιστών και αρκετών δευτεραγωνιστών που μου δημιούργησαν πλήθος συναισθημάτων. Ταξίδεψα μαγικά σε Θεσσαλονίκη και ενισχύθηκε η επιθυμία μου να επισκεφτώ την Κρήτη, να πιω μία ρακή κάτω από τον πλάτανο από τα χέρια του Μανόλο (ένας ήρωας που με κέρδισε από την πρώτη στιγμή!!) μετά από τις μοναδικές περιγραφές τους από την συγγραφέα.

Το διάβασα σε μιάμιση μέρα μια και δεν γινόταν να το αφήσω από τα χέρια μου. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα παραθέτοντας μια μικρή παράγραφο για την Αγάπη: «Αγάπη πάει να πει ανοίγω χέρια φτερούγες να χωρέσω τον άλλον. Όχι για να τον κλείσω. Για να τον κάνω να αισθανθεί τις φτερούγες μου δικές του και να πετάξει όποτε θέλει. Ας είναι και μακριά. Αγάπη πάει να πει συν-χωρώ που πάει να πει χωράω μαζί με τον άλλον, όχι κάτω από τον άλλον. Μαζί η μαγική λέξη. Μαζί.
Αγάπη πάει να πει δίνω, δίνω, δίνω. Χωρίς ανταπόκριση. Αγάπη πάει να πει…»

Άννα Πατέρα

https://meareseitobiblioafou.blogspot.com

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.